Editorial

Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι,

Ο πρώτος μήνας του 2023 αποτελεί παρελθόν και ήταν ένας αρκετά δραστήριος μήνας για μένα σε επαγγελματικό επίπεδο που δεν μου άφησε πολύ χρόνο για να δημιουργήσω νέο περιεχόμενο.

Σε αυτό βέβαια συντέλεσε και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου καταναλώθηκε στο rebranding του sqlschool.gr site.

Το sqlschool.gr site είναι κάτι το οποίο είναι κτισμένο και γραμμένο 100% από τα χεράκια μου και δεν έχει τίποτα έτοιμο. Αυτό βέβαια έχει τα καλά του αλλά και τα κακά του.

Όταν έφτιαξα για πρώτη φορά το site to 2010 δεν υπήρχαν αρκετές έννοιες και ανάγκες που υπάρχουν σήμερα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το site να μην ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και έπρεπε να βρω το χρόνο αλλά και την διάθεση να το αλλάξω.

Αυτά τα δύο τα βρήκα λίγο πριν την λήξη του προηγούμενου χρόνου και άρχισα σιγά σιγά να αλλάζω το sqlschool.gr site.

Πλέον όλες οι αλλαγές που ήθελα να γίνουν έχουν πραγματοποιηθεί κατά 99% και πλέον έχουμε στα χέρια μας ένα 100% σύγχρονο site που μπορείτε να το δείτε από οποιαδήποτε συσκευή χωρίς να σας ταλαιπωρεί όπως γίνονταν στο παρελθόν.

Πέρα όμως από αυτό προχώρησα και στην ολική αλλαγή του λογοτύπου καθώς το παλαιό ήταν καλό μεν αλλά δεν ήταν συνυφασμένο με την εποχή μας που θέλει να κυριαρχεί η λιτότητα και απλότητα και που προσωπικά με βρίσκει 100% σύμφωνο.

Για όσους τους αρέσουν τα τεχνικά να πω ότι το site είναι γραμμένο σε .net C#, asp.net, 3-tier architecture, css και πολλά custom made controls. Πίσω από αυτό που φαίνεται υπάρχει πάλι ένα custom made CMS το οποίο καλύπτει 100% τις προσωπικές μου ανάγκες. Όλο το περιεχόμενο αποθηκεύεται σε SQL Server (δεν θα ήταν δυνατόν να αποθηκευτεί κάπου αλλού) και όλη υποδομή φιλοξενείται σε ένα azure virtual machine Α2 (2 cores 3,5GB ram).

Όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν με βάση τις προσωπικές μου επιλογές και ίσως σε κάποιους δεν αρέσουν αλλά εδώ είμαστε να ακούσουμε τις ιδέες σας. Ελπίζω και εύχομαι όλες αυτές να σας αρέσουν και είμαι ανοικτός στα σχόλια σας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι όσοι είστε μέλη στη κοινότητα μας διαβάσατε όλα τα παραπάνω καθώς σας έχει έρθει το newsletter αυτό με email. Παρόλα αυτά όμως αποφάσισα το συγκεκριμένο newsletter να το δημοσιοποιήσω και στα social media με σκοπό να γίνει γνωστό και σε αυτούς που ακόμα δεν έχουν γίνει μέλος στην κοινότητα μας με σκοπό να ενημερωθούν αλλά και αν το επιθυμούν να γίνουν μέλος σε αυτή.

Με εκτίμηση
Αντώνιος Χατζηπαυλής


Articles

Τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν από το προηγούμενο newsletter που λάβατε είναι τα παρακάτω:

Data Modernization Trends to Transform your Data into Value in 2023

Ως κάποιος που είναι παθιασμένος με τα δεδομένα την ανάλυση τους και παρακολουθεί συνεχώς τις τάσεις της τεχνολογίας, αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο στο οποίο να μιλήσω για τις τάσεις που βλέπω στο συγκεκριμένο χώρο για το 2023.

Data Modernization Challenges to Transform your Data into Value in 2023

Τα δεδομένα είναι ένα πολύτιμο, αναξιοποίητο περιουσιακό στοιχείο για τον κάθε επιχειρηματικό χώρο ξεχωριστά. Αυτοί που έγκαιρα θα δουν τη αξία των δεδομένων και των πληροφοριών που μπορούν να εξαγάγουν από αυτά θα έχουν τεράστιες ανταμοιβές.

Άνθρωπος και Τεχνολογία

Το άρθρο αυτό δεν μιλάει για SQL Server, Synapse κλπ. θέματα που συνήθως γράφω. Μιλάει για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την τεχνολογία και τον άνθρωπο που ασχολείται μαζί της. Είναι απλές σκέψεις χωρίς επιτήδευση απλά βγήκαν στο χαρτί.


Episodes

Τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν από το προηγούμενο newsletter που λάβατε είναι τα παρακάτω:

Monitor Auto Update Statistics

Episode #98 with Antonios Chatzipavlis


News

Τα νέα που αφορούν τη Microsoft Data Platform -και θεωρήσαμε άξιες αναφοράς- από το προηγούμενο newsletter που λάβατε είναι τα παρακάτω:

SQL Server Management Studio (SSMS) 19.0 Released!

The long-awaited release of SQL Server Management Studio (SSMS) 19.0 is finally here!