Αγαπητή Φίλη, Αγαπητέ Φίλε,

Ξεκινάμε ακόμα ένα τρόπο επικοινωνίας μαζί σου καθώς θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου ακόμα περισσότερα πράγματα, αλλά και να σε ενημερώσουμε για το τι κάνουμε ή σκεφτόμαστε να κάνουμε.

SQLschool Team
Όπως θα έχεις ήδη δει στην ομάδα του SQLschool.gr έχουν προστεθεί ακόμα ο Βασίλης, η Φηβη και ο Σωτήρης. Εδώ και ένα μήνα έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας και προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερα και περισσότερα πράγματα. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα δείτε αυτά να γίνονται πραγματικότητα.
SQL Nights
Έχουμε αρκετά ερωτήματα για το πότε θα κάνουμε SQL Night. Πραγματικά έχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο και αυτό έχει γίνει γιατί είμαστε σε μια διαδικασία να προμηθευτούμε μια άλλη πλατφόρμα για την διεξαγωγή τους που θα είναι ευκολότερη για όλους μας και θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία παρακολούθησης. Είμαστε στο τέλος των επαφών και ελπίζουμε να έχουμε σύντομα το επόμενο SQL Night. Όλο αυτό τον καιρό έχουμε μαζέψει και ετοιμάσει αρκετό υλικό που θα σας αρέσει πολύ.
SQL Saturday
Ακόμα μια ερώτηση που έχουμε είναι για το πότε θα κάνουμε το 2ο SQL Saturday. Αρχικά πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα 8 μηνών μέχρι να θέσουμε πάλι συμμετοχή στο PASS για την διεξαγωγή ενός SQL Saturday. Ο χρόνος αυτός σύντομα λήγει οπότε και θα προχωρήσουμε στην δήλωση συμμετοχής.
SQL Server Books
Το τελευταίο καιρό έχουμε προμηθευτεί αρκετούς νέους τίτλους σχετικούς με τον SQL Server αλλά και τις databases. Για όσους θέλουν να διαβάσουν προτείνουμε τους παρακάτω τίτλους

 • Time and Relational Theory, Temporal Databases in the Relational Model and SQL SECOND EDITION
  C. J. Date, Hugh Darwen, Nikos A. Lorentzos

  Ο Date είναι ο αγαπημένος μας και δεν χάνουμε βιβλίο του. Αυτό έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς στο πραγματικό κόσμο σήμερα όλο και περισσότερο έχουμε ανάγκη temporal databases που μπορεί να είναι από ένα απλό logging μέχρι την παρακολούθηση λογαριασμών μέσα στο χρόνο.

 • T-SQL Querying
  Itzik Ben-Gan, Dejan Sarka, Adam Machanic, Kevin Farlee

  Νέο βιβλίο από τον Itzik που όσο και να λες αλλά και να γνωρίζεις T-SQL αξίζει να διαβάσεις καθώς πάντα κάτι παραπάνω έχει να σου δείξει. Ανεπιφύλακτα λέμε ότι αυτό είναι από αυτά που πρέπει να διαβάσει κανείς.

 • Mastering SQL Server 2014 Data Mining
  Amarpreet Singh Bassan, Debarchan Sarkar

  Ο τιτλος είναι αρκετά σαφής σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου. Ένα αρκετά αξιόλογο βιβλίο που μπορεί κανείς να διαβάσει ευχάριστα.

 • Data Science for Business
  Foster Provost, Tom Fawcett

  Ένα βιβλίο που δίνει αρκετά στην διάσταση των δεδομένων και πως αυτά μπορούν πραγματικά να αξιοποιηθούν στην επιχειρηματικότητα.

 • SQL Server Internals : In-Memory OLTP
  Kalen Delaney

  Νέο βιβλίο από την αγαπημένη μας sql queen εστιασμένο στο In-Memory OLTP που αξίζει την προσοχή σας.
Blog posts
Από την ομάδα του Sqlschool.gr τα blog post του μήνα είναι τα παρακάτω
 • SQL Server Editions
  by Fivi Panopoulou - Sotiris Karras

  Ένα από τα κύρια σημεία τα οποία πρέπει να μελετήσει κάποιος προτού αρχίσει να δουλεύει με τον SQL Server, είναι η επιλογή της έκδοσης η οποία καλύπτει όλες του τις ανάγκες.

 • How to deal with migration or instance upgrade nightmares
  by Antonios Chatzipavlis

  Κάθε φορά που στο μυαλό σου έρχεται η σκέψη να κάνεις upgrade ένα υπάρχον SQL Server instance ή κάποιες databases σε επόμενη έκδοση τα αισθήματα σου είναι ανάμικτα. Από την μια λες πρέπει να γίνει καθώς θα πάω σε κάτι νέο με περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες και έτσι θα είμαι σε θέση να παρέχω καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες μου. Από την άλλη αναρωτιέσαι αν αυτό θα σου δημιουργήσει προβλήματα καθώς μπορεί κάποια πράγματα μπορεί να μην δουλέψουν γιατί μπορεί να μην υπάρχει συμβατότητα καθώς κάτι μπορεί να μην υποστηρίζεται στην νέα έκδοση. Κάπως έτσι ξεκινάει ο εφιάλτης. Αλλά για μια στιγμή μήπως τελικά ο εφιάλτης είναι πόνημα φαντασίας;

 • Managing and Fixing Mismatched Security IDs
  by Antonios Chatzipavlis

  Ένα από τα πολλά θέματα της καθημερινότητας ενός μάχιμου DBA είναι η διαχείριση των mismatched security id.
SQLschool.gr Webcasts
Είχαμε καιρό να κάνουμε ένα web cast. Ξεκινήσαμε πάλι και μπορείτε να δείτε το τελευταίο από τον Αντώνη με θέμα "Identity Property Behavior Changes in SQL Server 2012 and above" πατώντας εδώ
Presentations
Μπορείτε να δείτε τις τελευταίες μας παρουσιάσεις
Scheduled Courses
Σε συνεργασία με το INFOLAB για τους επόμενους δύο μήνες τα προγραμματισμένα σεμινάρια για τον SQL Server 2014 είναι τα παρακάτω.

Για όσους είναι ιδιώτες (δλδ θα πληρώσουν από την τσέπη τους) έχουμε εξασφαλίσει 200€ έκπτωση σε ένα από τα παρακάτω σεμινάρια αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του Sqlschool.gr. Για όσους θέλουν να λάβουν την έκπτωση αυτή θα πρέπει να δώσουν το user id με το οποίο έχουν κάνει την εγγραφή τους στο site κατά την επικοινωνία τους με το INFOLAB

 • 20461 - Querying Microsoft SQL Server 2014
  Διάρκεια: 40 ώρες / 8 ημέρες
  Ημ/νιες Διεξαγωγής: 06/04/2015 - 17/04/2015
  Ώρες Διεξαγωγής: 17:00:00 - 22:00:00
  Τόπος Διεξαγωγής: ΑΘΗΝΑ

 • 20462 - Administering Microsoft SQL Server 2014 Databases
  Διάρκεια: 40 ώρες / 6 ημέρες
  Ημ/νιες Διεξαγωγής: 20/04/2015 - 25/04/2015
  Ώρες Διεξαγωγής: 17:00:00 - 22:00:00
  Τόπος Διεξαγωγής: ΑΘΗΝΑ
  Παρατηρήσεις: Σάββατο 09:30-17:30

 • 20463 - Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014
  Διάρκεια: 40 ώρες / 6 ημέρες
  Ημ/νιες Διεξαγωγής: 04/05/2015 - 09/05/2015
  Ώρες Διεξαγωγής: 17:00:00 - 22:00:00
  Τόπος Διεξαγωγής: ΑΘΗΝΑ
  Παρατηρήσεις: Σάββατο 09:30-17:30

 • 20466C - Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server 2014
  Διάρκεια: 40 ώρες / 6 ημέρες
  Ημ/νιες Διεξαγωγής: 18/05/2015 - 23/05/2015
  Ώρες Διεξαγωγής: 17:00:00 - 22:00:00
  Τόπος Διεξαγωγής: ΑΘΗΝΑ
  Παρατηρήσεις: Σάββατο 09:30-17:30

 • 20464 - Developing Microsoft SQL Server 2014 Databases
  Διάρκεια: 40 ώρες / 6 ημέρες
  Ημ/νιες Διεξαγωγής: 25/05/2015 - 30/05/2015
  Ώρες Διεξαγωγής: 17:00:00 - 22:00:00
  Τόπος Διεξαγωγής: ΑΘΗΝΑ
  Παρατηρήσεις: Σάββατο 09:30-17:30
Favorite Courses
Την εβδομάδα 16-21 Μαρτίου ο Αντώνης έκανε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 20465C - Designing a Data Solution with Microsoft SQL Server 2014. Αυτό το σεμινάριο έχει γίνει από τα αγαπημένα του και θεωρεί ότι όποιος θεωρεί εαυτών επαγγελματία DBA θα πρέπει να παρακολουθήσει. Την θεματολογία του συγκεκριμένου σεμιναρίου μπορείτε να δείτε εδώ

Ελπίζουμε να σας άρεσε η επικοινωνία αυτή. Θα θέλαμε τα σχόλια σας τα οποία μπορείτε να στείλετε σε εμάς από την φόρμα επικοινωνίας.
Επίσης θα θέλαμε να σχολιάζετε τα άρθρα που η ομάδα μας δημοσιεύει στα σχόλια που από κάτω το κάθε ένα έχει. Αυτό θα βοηθήσει αρκετά τον μελλοντικό αναγνώστη καθώς μέσα από αυτά θα του δοθεί καλύτερη εικόνα για το θέμα που διαβάζει

Με εκτίμηση
Sqlschool.gr Team