sqlschool.gr logo

articles

Articles of SQLschool.gr Team

O SQL Server και τα δεδομένα του πρέπει να είναι στο Azure και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό.

Antonios Chatzipavlis
Wednesday 20 July 2022

Εισαγωγή

Τα παγκόσμια γεγονότα των τελευταίων δύο ετών έχουν εισαγάγει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών και στον τρόπο που εργαζόμαστε, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό για πολλούς καθώς αναζητούν την πρόσθετη ευελιξία, την κλίμακα και την εξοικονόμηση κόστους του cloud.

Περισσότερες εταιρείες επιλέγουν το Azure SQL για τους φόρτους εργασίας του SQL Server και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί.

Το Azure SQL παρέχει ένα πλήρες φάσμα επιλογών ανάπτυξης που κυμαίνονται από το edge έως το cloud και μια συνεπή ενοποιημένη εμπειρία που αξιοποιεί στο έπακρο τις δεξιότητες και την εμπειρία μιας on-prem εγκατάστασης.

Είναι επίσης πολύ αποδοτικό οικονομικά εάν χρησιμοποιηθεί το Azure Hybrid Benefit για να μεγιστοποιήσετε τις επενδύσεις σας σε on-prem άδειες χρήσης.

Οι πελάτες που μετακινούν φόρτους εργασίας του SQL Server στο cloud έχουν επιλογές και κάθε επιλογή ίναι εξαιρετική:

  • Είτε πρόκειται απλώς για μετεγκατάσταση σε εικονικές μηχανές για την απαλλαγή του κόστους υποδομής
  • Eίτε για εκσυγχρονισμό σε πλήρως managed υπηρεσίες βάσεων δεδομένων που κάνουν περισσότερα για λογαριασμό σας

SQL Managed Instance Price-Performance για φόρτους εργασίας κρίσιμης σημασίας

Περισσότερες εταιρείες επιλέγουν managed υπηρεσίες λόγω των πλεονεκτημάτων που παρέχουν, όπως χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, αύξηση της παραγωγικότητας ακόμη και επιτάχυνση του χρόνου διάθεσης των υπηρεσιών που θέλουν να προσφέρουν στην αγορά.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Enterprise Strategy Group, οι πελάτες που μετέφεραν τα δεδομένα του SQL Server από τις on-prem εικονικές μηχανές σε εικονικές μηχανές στο Azure μείωσαν το κόστος τους έως και 47%.

Οι πελάτες που συνέχισαν να εκσυγχρονίζουν τα δεδομένα τους από εικονικές μηχανές σε managed υπηρεσίες βάσεων δεδομένων πραγματοποίησαν επιπλέον εξοικονόμηση κόστους 17% και πρόσθεσαν 30 εκατομμύρια δολάρια σε νέα έσοδα, λόγω ταχύτερων κύκλων κυκλοφορίας νέων εκδόσεων των εφαρμογών και των δεδομένων τους.

Όταν πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό των δεδομένων του SQL Server σε κλίμακα, το Azure Managed Instance είναι η καλύτερη επιλογή σας καθώς είναι ηγέτης τιμής-απόδοσης.

Η Principled Technologies, μια ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών, δημοσίευσε πρόσφατα μια μελέτη όπου συνέκρινε το SQL Managed Instance και τον SQL Server σε AWS RDS σε τρεις διαφορετικούς φόρτους εργασίας.

O SQL Managed Instance αναδείχθηκε ως ο ηγέτης σε κάθε έναν από αυτούς τους φόρτους εργασίας, με έως και 5 φορές ταχύτερη απόδοση, ενώ κοστίζει έως και 93% λιγότερο από το AWS RDS.


Principled Technologies Results
image

Το SQL Managed Instance συνδυάζει την μεγαλύτερη SQL Server συμβατότητα από SQL Server 2008 και μετά, με όλα τα πλεονεκτήματα μιας πλήρως διαχειριζόμενης και πάντα ενημερωμένης πλατφόρμας ως υπηρεσίας.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκσυγχρονίσετε γρήγορα και με σιγουριά τις εφαρμογές σας και τις εφαρμογές που παρέχονται από προμηθευτές στο Azure και να ξεκλειδώσετε περαιτέρω τα πλεονεκτήματα της ολοκληρωμένης πλατφόρμας υπηρεσιών του Azure.

Όταν απαιτείται μια υβριδική προσέγγιση, μπορείτε να εκτελέσετε Azure Arc enabled SQL Managed Instance στην υποδομή της επιλογής σας.

SQL Server σε Azure VM Vs. SQL Server σε AWS EC2

Ο SQL Server σε εικονικές μηχανές Azure εξοικονομεί χρήματα και απλοποιεί τη διαχείριση της ασφάλειας και της υψηλής διαθεσιμότητας χωρίς επιπλέον κόστος. Όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα, είναι ευέλικτος σε κλίμακα, ικανοποιεί τις κορυφαίες απαιτήσεις και επιταχύνει την καινοτομία, αλλά υπερτερεί σε σχέση με SQL Server στο AWS Elastic Cloud Compute (EC2) σε συνολική ταχύτητα και απόδοση τιμών.

Σε μια πρόσφατη μελέτη από την GigaOm, οι επιδόσεις δοκιμάστηκαν μεταξύ του Microsoft SQL Server σε εικονικές μηχανές Azure έναντι του SQL Server σε AWS EC2 σε φόρτους εργασίας τόσο transactional όσο και analytical.

Ο Microsoft SQL Server βγήκε στην κορυφή ικανοποιώντας τις κρίσιμες απαιτήσεις των πελατών με έως και 42% ταχύτερη απόδοση, ενώ κοστίζει έως και 31% λιγότερο από το Amazon Web Services.


GigaOm Results
image

Με τον SQL Server σε εικονικές μηχανές Azure μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα τους φόρτους εργασίας SQL και να διατηρήσετε τη συμβατότητα 100% του SQL Server και την πρόσβαση σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος.

Επιπλέον, όταν δημιουργείτε εικονικές μηχανές με SQL IaaS Agent Extension, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να απλοποιήσετε τη διαχείριση της ασφάλειας, της υψηλής διαθεσιμότητας και της διαχείρισης του χώρου αποθήκευσης. Με την επέκταση αυτή έχετε ενσωματωμένα πλεονεκτήματα ασφάλειας και διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένων των αυτοματοποιημένων αντιγράφων ασφαλείας, δωρεάν και πληρώνετε μόνο για ό, τι χρησιμοποιείτε μετατρέποντας άδειες χρήσης μεταξύ pay-as-you-go, Azure Hybrid Benefit και HA/DR τύπων αδειών χρήσης.

H&R Block case

Η H&R Block έκανε σχέδια για να παραμείνει μπροστά από τις αλλαγές και τις απαιτήσεις της αγοράς, παρέχοντας απρόσκοπτες πολυκαναλικές εμπειρίες και ενοποιώντας τις διαφορετικές πηγές δεδομένων της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Μεταφέροντας τους διάφορους φόρτους εργασίας του στον Microsoft SQL Server, ο φορολογικός πάροχος μπόρεσε να βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών, να κλιμακώσει για να καλύψει τις ανάγκες ζήτησης και να επιταχύνει την καινοτομία. Η εταιρεία μπόρεσε να μεταφέρει τα συστήματα που απευθύνονται στους πελάτες της— συμπεριλαμβανομένης μιας εφαρμογής ηλεκτρονικής φορολογικής κατάθεσης DIY και μιας online εφαρμογής που χρησιμοποιείται από 10.000 γραφεία στον SQL Server σε εικονικές μηχανές στο Azure με ελάχιστα προβλήματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετεγκατάσταση.

Κλείσιμο

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα; Χρησιμοποιήστε το Azure Migrate για να αξιολογήσετε την ετοιμότητα των δεδομένων σας για το cloud και χρησιμοποιήστε τα παρεχόμενα εργαλεία για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας σήμερα.

Antonios Chatzipavlis

Antonios Chatzipavlis

Antonios is a Data Solutions Consultant and Trainer. He has been working in IT since 1988. In his career, he has worked as senior developer, IT Manager, Solutions Architect and IT Consultant. Since 1995 he has been devoted on new technologies and software development tools, mainly by Microsoft, either by training company staff and colleagues or assisting them in design, development and implementation as a consultant or chief developer. He has focused in Databases and Data Science since 1995. He specialized in Microsoft SQL Server since version 6.0 in areas like SQL Server Internals, Database Design and Development, Business Intelligence and in 2010 he has started working with Azure Data Platform, NoSQL databases, Big Data Technologies and Machine Learning. He is an active member of many IT communities in Greece, answering colleagues' questions and writing articles in his web site. He is the owner of SQLschool.gr which is a community portal with a lot of information about Microsoft SQL Server. He has been a Microsoft Certified Trainer (MCT) since 2000. Microsoft honored him as MVP on Data Platform due to his activities in SQL Server since 2010. He holds a large number of Microsoft Certifications and Microsoft SQL Server Certifications since version 6.5.

Tip

What's New in SQL Server 2022 - Episodes

More Tips...

Become a member

If you want to receive updates from us become a member to our community.

Connect

Explore

Learn


sqlschool.gr © 2010-2024 All rights reserved

This site uses cookies for operational and analytics purposes only. By continuing to browse this site, you agree to their use.