sqlschool.gr logo

articles

Articles of SQLschool.gr Team

MVP and PASS Summits 2014

Antonios Chatzipavlis
Saturday 08 November 2014

Την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω δύο summits back to back. Δεν το είχα κάνει πότε ξανά κάτι τέτοιο.

MVP Summit

Υποψιασμένος για το τι πρόκειται να παρακολουθήσω στο MVP Summit και προετοιμασμένος αρκετά για να μιλήσω με το αγαπημένο μου SQL Server product group ξεκίνησα το ταξίδι μου το Σάββατο το πρωί (1/11) για το Seattle. Δυστυχώς ο καιρός στην Φρανκφούρτη που ήταν ο ενδιάμεσος προορισμός μου δεν ήταν καλός (ομίχλη που δεν έβλεπες στα 10 μέτρα)  με αποτέλεσμα να προσγειωθούμε με καθυστέρηση και να χάσω την πτήση για Seattle. Έτσι έμεινα ένα βράδυ εκεί και την επόμενη μέρα ξεκίνησα το μεγάλο ταξίδι.

Είχα λίγο εκνευριστεί καθώς την Κυριακή άρχιζε για τους SQL Server MVPs το summit και ουσιαστικά θα έχανα την ημέρα αυτή αλλά κοιτώντας την ώρα που έφτανα στο Seattle είδα ότι αν το πάλευα από κούραση θα μπορούσα να παρακολουθήσω από το μεσημέρι και μετά τα sessions της πρώτης μέρας. Έτσι διαμόρφωσα το πρόγραμμα του ύπνου μου κατά την διάρκεια της πτήσης ώστε να είμαι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.

Μετά από σχεδόν 10 ώρες πτήσης φτάνουμε σε ένα βροχερό Seattle. Μετά από το border control και αφού πήρα την βαλίτσα μου πήγα γραμμή να πάρω ταξί με σκοπό να κάνω check-in στο ξενοδοχείο, να αφήσω τα πράγματα και να πάρω πάλι ταξί για το σημείο που διεξάγονταν η  1η μέρα (Hyatt Bellevue). Πραγματικά κατάφερα να παρακολουθήσω την πρώτη μέρα, αλλά και να δω και να μιλήσω με γνωστούς μου SQL Server MVPs.

Γύρισα στο δωμάτιο μου αργά το βράδυ και ήμουν όπως ήταν φυσικό τελειωμένος. Ευτυχώς είχα προλάβει και είχα φάει και έτσι η μόνη δραστηριότητα ήταν μπάνιο και ύπνο.

Οι επόμενες δύο μέρες ήταν φανταστικές. To product group μας έδειχνε συνεχώς νέα πράγματα που ετοιμάζουν και η ευφορία όλων μας ήταν μεγάλη. Αρκετές φορές ζητωκραυγάσαμε από χαρά καθώς πολλά από αυτά που βλέπαμε ήταν πράγματα που ζητούσαμε χρόνια τώρα αλλά και πράγματα που δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί. Σε κάποια από αυτά κάναμε τις προτάσεις μας για το πώς αυτό που βλέπαμε μπορούσε να γίνει καλύτερο ή να αλλάξει γιατί έτσι δεν είναι efficient. Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο στο MVP Summit και ειδικά με το product group του SQL Server, για αυτό και προσπαθώ κάθε χρόνο να είμαι εδώ. 

Δυστυχώς δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας όλα αυτά που είδα και άκουσα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα έχουμε περισσότερα όπλα στην διάθεση μας και θα κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας. Σταματώ εδώ καθώς είμαι τόσο ενθουσιασμένος που φοβάμαι ότι ίσως αποκαλύψω κάτι και αυτό δεν πρέπει να γίνει, απλά θα πω SQL Server Rocks.

SQL PASS Summit

Το άλλο summit που είχα να παρακολουθήσω ξεκινούσε τη Τετάρτη 5/11 (έως και σήμερα Παρασκευή 7/11, δεν έχω αλλάξει ακόμα ημέρα :) ) και ήταν το SQL PASS Summit 2014. Ήταν η πρώτη φορά που θα το παρακολουθούσα και δεν είχα ιδέα για το τι θα έβλεπα. Ομολογώ ότι η εμπειρία ήταν απίστευτη.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει μια TechEd θα πω ότι ήταν ακριβώς το ίδιο μόνο που η θεματολογία ήταν ΜΟΝΟ SQL Server. Για καμένους όπως εγώ για τον SQL Server είναι το κάτι άλλο. Τρεις μέρες οργίου. Κάθε μέρα σπαζοκεφαλιά καθώς από τις 80 παρουσιάσεις που υπήρχαν κάθε μέρα έπρεπε να διαλέξεις 5 για να παρακολουθήσεις.

Βέβαια μπορείς να δεις και τις άλλες στο σπίτι σου καθώς όλες βιντεοσκοπούνται αλλά δεν είναι δωρεάν. Μπορεί να έχεις πληρώσει 2300$ για την συμμετοχή σου αλλά αν θες τα videos πρέπει να τα παραγγείλεις και να πληρώσεις και 250$ για να στα στείλουν σε usb stick ή 199$ για να τα κάνεις download. Κατανοητό καθώς το κόστος της βιντεοσκόπησης είναι αρκετά μεγάλο όπως καλά γνωρίζω από την διεξαγωγή του IT PRO|DEV Connections. Θα μου πούνε όμως μερικοί ότι στην TechEd είναι δωρεάν. Ναι είναι αλλά εκεί από πίσω είναι μια μεγάλη εταιρεία και όχι ένα community του οποίου τα έσοδα του είναι πενιχρά σε σύγκριση με την μεγάλη εταιρεία. Κάνεις δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτό, μάλιστα όλοι πήγαν στην ουρά για να κάνουν την παραγγελία τους.

Το άλλο εντυπωσιακό είναι ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Πάνω από  2500 συμμετοχές, περισσότεροι από 200 ομιλητές και δεν ξέρω και εγώ πόσος κόσμος πίσω από την σκηνή. Εδώ πραγματικά πρέπει να αναφερθώ σε αυτό τον κόσμο πίσω από την σκηνή που έπρεπε να μας ταΐσει , να μας ποτίσει, να μας βοηθάει στις ερωτήσεις μας για το που θα βρούμε το ένα και που θα βρούμε το άλλο, πραγματικά απίστευτος και εκεί είναι η επιτυχία του event.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό με το τέλος του event ο ένας να χαιρετάει τον άλλον και να του λέει θα σε δω του χρόνου στο επόμενο που ναι ξεκίνησαν από χθες η εγγραφές για αυτό. Που να το πω αυτό στην Ελλάδα και να μην περάσουν για εξωγήινο; !!!!

Πέρα από τις παρουσιάσεις που στην πλειονότητα τους ήταν από αρκετά καλές μέχρι εξαιρετικές  (πάντα θα υπάρχουν και φόλες δεν μπορεί κανείς να το αποφύγει) μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω κόσμο, να μιλήσω με κόσμο από σχεδόν όλη την υφήλιο.

Μου δόθηκε η δυνατότητα να μοιραστώ τις γνώσεις μου με αυτό τον κόσμο, να ανταλλάξω απόψεις και κυρίως να είμαι και εγώ μέλος στο community αυτό.

Σκέψεις για το τι είναι το community

Γιατί τελικά τι είναι το community και ειδικά ένα τεχνικό/τεχνολογικό community;

Δεν είναι ούτε το web portal του ούτε η πλατφόρμα που αυτό χρησιμοποιεί.
Δεν είναι το σημείο που θα βάλεις την ερώτηση για το πρόβλημα σου και θα περιμένεις να πάρεις μια απάντηση.

Είναι το σημείο που θα γίνει ανταλλαγή γνώσης χωρίς ο ένας να το παίζει εξυπνότερος του άλλου.
Είναι το σημείο που άνθρωποι παθιασμένοι με την τεχνολογία μοιράζονται με άλλους το πάθος τους αυτό.
Είναι τα σημείο που αυτοί οι άνθρωποι  σπαταλάνε το ελεύθερο χρόνους για να απαντήσουν στα ερωτήματα των άλλων.
Είναι τα σημείο που αυτοί οι άνθρωποι θα αφιερώσουν χρόνο από την ζωή τους, που θα μπορούσαν να μοιραστούν με την οικογένεια τους, για να κάνουν μια online παρουσίαση, να διοργανώσουν ένα συνέδριο, χωρίς να θέλουν κάτι περισσότερο από ένα ευχαριστώ.
Αυτό είναι το community και αυτό το community θέλω να υπηρετώ

Ξεκινάω αύριο το πρωί το ταξίδι επιστροφής μου και πραγματικά έχω πολλά πράγματα να σκεφτώ σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού

/*antonch*/


 


Comments

08 Nov 2014 @ 11:58 AM

user-gravatar

Μπάμπης Καρυπίδης

Γι άλλη μια φορά εξαιρετικός Αντώνη. Αυτές είναι εμπειρίες που πραγματικά σε ζηλεύουμε. Είχα την τύχη μια φορά να βρεθώ στην Build και πραγματικά το πως νιώθεις είναι απίστευτο. Εύχομαι να μπορείς να συμμετέχεις για πολλά χρόνια!

Antonios Chatzipavlis

Antonios Chatzipavlis

Antonios is a Data Solutions Consultant and Trainer. He has been working in IT since 1988. In his career, he has worked as senior developer, IT Manager, Solutions Architect and IT Consultant. Since 1995 he has been devoted on new technologies and software development tools, mainly by Microsoft, either by training company staff and colleagues or assisting them in design, development and implementation as a consultant or chief developer. He has focused in Databases and Data Science since 1995. He specialized in Microsoft SQL Server since version 6.0 in areas like SQL Server Internals, Database Design and Development, Business Intelligence and in 2010 he has started working with Azure Data Platform, NoSQL databases, Big Data Technologies and Machine Learning. He is an active member of many IT communities in Greece, answering colleagues' questions and writing articles in his web site. He is the owner of SQLschool.gr which is a community portal with a lot of information about Microsoft SQL Server. He has been a Microsoft Certified Trainer (MCT) since 2000. Microsoft honored him as MVP on Data Platform due to his activities in SQL Server since 2010. He holds a large number of Microsoft Certifications and Microsoft SQL Server Certifications since version 6.5.

Tip

What's New in SQL Server 2022 - Episodes

More Tips...

Become a member

If you want to receive updates from us become a member to our community.

Connect

Explore

Learn


sqlschool.gr © 2010-2024 All rights reserved

This site uses cookies for operational and analytics purposes only. By continuing to browse this site, you agree to their use.