sqlschool.gr logo

articles

Articles of SQLschool.gr Team

2012 Review

Antonios Chatzipavlis
Monday 31 December 2012

Τελευταίο post για το 2012 και όπως συνηθίζεται σε αυτό γίνεται ένας απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Μια χρονιά που όλους μας ταλαιπώρησε είτε περισσότερο είτε λιγότερο.

Λίγες ώρες πριν αυτός ο χρόνος μπει και αυτός στους παλιούς και περασμένους όπως γίνεται κάθε φορά σκέφτομαι τι έχει γίνει μέσα σε αυτόν τι έχω κάνει τι δεν έχω κάνει τι έχω κάνει καλά τι έχω κάνει λάθος και τελικά ήταν καλός αυτός ο χρόνος ή δεν ήταν.

Κάθε χρόνος ξεκινάει πάντα με αισιοδοξία και σχέδια, όνειρα και όλα αυτά που η ανθρώπινη φύση μας θέλει να ικανοποιήσει και το οποίο ουδόλως είναι κακό. Για μένα η χρονιά αυτή ήταν κάπως περίεργη και φεύγει αφήνοντας μου μια ανάμικτη αίσθηση.

Μέσα σε αυτή την χρονιά έγιναν αρκετά πράγματα άλλα με θετικό πρόσημο και άλλα με αρνητικό αλλά δεν πειράζει έτσι είναι η ζωή. Επαγγελματικά θα έλεγα ότι ήταν μια καλή χρονιά πάντα σε σχέση με την πραγματικότητα που βιώσαμε σε αυτή. Λίγο μου τα χάλασε ένα θεματάκι υγείας αλλά πιστεύω ότι κατάφερα να το ξεφορτωθώ πριν λίγες μέρες. Βέβαια θα με βρει ο νέος χρόνος λίγο ταλαιπωρημένο αλλά εντάξει μην είμαστε αχάριστοι. Αν και το συγκεκριμένο πρόβλημα με επηρέασε αρκετά φέτος κυρίως σαν σκέψη με αποτέλεσμα σε κάποιες φάσεις να μην έχω όρεξη να κάνω πολλά εντούτοις δεν πήγε στράφι η χρονιά.

Μέσα σε αυτή την χρονιά αναβάθμισα πλήρως το SqlSchool.gr. Ήταν κάτι το οποίο ήθελα να κάνω σε πρώτη φάση. Στα σχέδια της επόμενης χρονιάς είναι η περαιτέρω επέκταση του σε κάτι μεγαλύτερο.

Μέσα στο 2012 το SqlSchool.gr αύξησε κατά πολύ τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές σε επισκεψημότητα, 15.000 unique visitors δεν είναι λίγο για ένα site που δεν έχει διαφημιστεί και δεν έχει διαφημίσεις, σας ευχαριστώ όλους για αυτό. Μερικά ακόμα στοιχεία για την επισκεψημότητα που άντλησα είναι ότι είχε πάνω από 45.000 επισκέψεις και σχεδόν 100.000 page views. Ακόμα είχε 51% νέες επισκέψεις αυτό σημαίνει ότι μας έμαθε περισσότερος κόσμος αλλά αυτός στην πλειονότητα του μας επισκέπτεται ξανά.

Αν και είναι ένα site το οποίο το περιεχόμενο του είναι στα ελληνικά (και θα μείνει στα ελληνικά γιατί με ενδιαφέρουν οι Έλληνες πρώτα από όλα να ενημερώνονται) σε αυτό ήρθε κόσμος από 69 χώρες. Φυσικά την μερίδα του λέοντος την έχει η Ελλάδα αλλά υπάρχουν και χώρες όπως η ΗΠΑ, το Ενωμένο Βασίλειο, η Κύπρος, η Αλβανία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία που έχουν αρκετά σημαντικό αριθμό επισκέψεων, ας είναι καλά μάλλον τα translations.

Μερικά ακόμα στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον είναι το με ποιους browsers o κόσμος έχει έρθει να δει το SqlSchool.gr. O IE κρατάει την πρωτοπορία με 35% και ακολουθούν Chrome (32%), Firefox (26%), Safari (4%), Opera (1%). Κοιτώντας αναλυτικότερα αυτά σε επίπεδο browser version είδα ότι όσον αφορά τον IE η πλειοψηφία είναι με 9.0 (73%) υπάρχει ένα 9% που είναι με 10.0 και ένα 14% που είναι με 8.0 το ενθαρρυντικό είναι ότι όσοι είναι με 6.0 είναι κάτω από 1%.

Όσον αφορά τα λειτουργικά το 92% είναι με Windows ( W7 (74%), W8(3%), XP(15%) ) αλλά με ενδιαφέρον είδα ότι υπάρχουν ενδιαφέροντα ποσοστά και σε mobile devices αυτό δε με χαροποίησε καθώς δεν πήγε χαμένη η δουλειά που έκανα ώστε να παίζει παντού το site.
Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το screen resolution που κατέχει την πρώτη θέση πραγματικά δεν περίμενα να είναι αυτό το πρώτο και μάλιστα με 10% διαφορά από το δεύτερο!!! 1920Χ1080 με 26% είναι το πρώτο ενώ το δεύτερο είναι το 1280Χ1024 με 16% το 1024Χ768 είναι 8ο με σχεδόν 4%. Το περίεργο είναι ότι έχω 162 διαφορετικές  αναλύσεις, μιλάμε για τρέλα…

Τα SQL Saturday Nights κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό επικεψημότητας  με δεύτερα τα blog post. Από αυτά τα το «Implementing Fuzzy string matching/comparing» είναι το ποιο αναγνωσμένο. 

Υπάρχουν πολλά ακόμα στατιστικά που έχω αλλά νομίζω ότι πρέπει να σταματήσω εδώ την αναφορά τους.

Τι μένει όμως από όλα αυτά; Προσωπικά μου μένει η ευχαρίστηση ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει έρθει στο SqlSchool.gr και από ότι φαίνεται του αρέσει. Φέτος φτιάχτηκε και η σελίδα του Sql School στο facebook αλλά και στο linkedin!

Ένα από αυτά που με ευχαρίστησαν πάρα μα πάρα πολύ είναι το MVP Mentoring Program μέσω του οποίου φοιτητές Έλληνες αλλά ξένοι έχουν την δυνατότητα να σε βρουν και να σε επιλέξουν σαν μέντορα στην τεχνολογία που τους ενδιαφέρει. Είχα την τύχη δύο νέα παιδιά να με επιλέξουν και πραγματικά το ευχαριστήθηκα πολύ τόσο μάλιστα που μαζί κάναμε την παρουσίαση στο IT PRO|DEV CONNECTIONS 2012. Ελπίζω η ομάδα αυτή να μεγαλώσει την επόμενη χρονιά.

Και μιας και αναφέρθηκα στο IT PRO|DEV CONNECTIONS. Συμμετέχω σε αυτό σαν μέλος της ομάδα που το διοργανώνει τα τελευταία 4 χρόνια. Η φετινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά παρόλα αυτά το event είχε την μεγαλύτερη επιτυχία από ποτέ. Πάνω από 600 άτομα παρακολούθησαν αυτό και τις σχεδόν 60 παρουσιάσεις του. Στο τέλος αυτό που μας έμεινε για ακόμα μια φορά είναι η χαρά ότι αρέσει σε εσάς και πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά θα το κάνουμε και του χρόνου. Μπορεί να ακούγονται φήμες και άλλες διάφορες χαζομάρες ότι τσακωνόμαστε δεν μιλιόμαστε και άλλα τέτοια. Θα επιβεβαιώσω και τα δύο και τσακωνόμαστε και βριζόμαστε και πολλά ακόμα κάνουμε κάθε Πέμπτη βράδυ στα Live Meetings για το event πριν από αυτό, αλλά στο επόμενο είμαστε πάλι όλοι μέσα για να δούμε την πορεία των εργασιών και να τσακωθούμε ξανά σε ένα ατελείωτο loop. Όσο είμαστε γεροί και δυνατοί θα το κάνουμε γιατί έτσι μας αρέσει.

Μέσα στην νέα χρονιά που σε λίγες ώρες θα έρθει θέλω να έχουμε όλοι την υγεία μας, να είμαστε αγαπημένοι και ευτυχισμένοι με τους οικείους μας αλλά και τους φίλους μας. Ειδικά για αυτούς όπως κάθε χρονιά κάποιοι είναι σταθερή αξία και είναι δίπλα μας πάντα κάποιοι φεύγουν (να είναι καλά) και κάποιοι έρχονται. Το ίδιο θα γίνει και φέτος. Το ζητούμενο είναι να μπορεί κανείς στο τέλος της ημέρας να κοιμάται ήσυχος χωρίς τύψεις και ερινύες να τον βασανίζουν.

Όσο για τον SQL Server έχω πολλά πλανάρει για φέτος ελπίζω να μπορέσω να τα κάνω όλα.


Εύχομαι σε όλες και όλους
ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ με Υγεία πρώτα από όλα
/*antonch*/

Antonios Chatzipavlis

Antonios Chatzipavlis

Antonios is a Data Solutions Consultant and Trainer. He has been working in IT since 1988. In his career, he has worked as senior developer, IT Manager, Solutions Architect and IT Consultant. Since 1995 he has been devoted on new technologies and software development tools, mainly by Microsoft, either by training company staff and colleagues or assisting them in design, development and implementation as a consultant or chief developer. He has focused in Databases and Data Science since 1995. He specialized in Microsoft SQL Server since version 6.0 in areas like SQL Server Internals, Database Design and Development, Business Intelligence and in 2010 he has started working with Azure Data Platform, NoSQL databases, Big Data Technologies and Machine Learning. He is an active member of many IT communities in Greece, answering colleagues' questions and writing articles in his web site. He is the owner of SQLschool.gr which is a community portal with a lot of information about Microsoft SQL Server. He has been a Microsoft Certified Trainer (MCT) since 2000. Microsoft honored him as MVP on Data Platform due to his activities in SQL Server since 2010. He holds a large number of Microsoft Certifications and Microsoft SQL Server Certifications since version 6.5.

Tip

What's New in SQL Server 2022 - Episodes

More Tips...

Become a member

If you want to receive updates from us become a member to our community.

Connect

Explore

Learn


sqlschool.gr © 2010-2024 All rights reserved

This site uses cookies for operational and analytics purposes only. By continuing to browse this site, you agree to their use.